Savoie

Frankrigs Alper

Indledning

Savoie (på engelsk Savoy) er et bjergrigt område i Alperne i det sydøstlige Frankrig, som grænser op til Schweiz og Italien. Det er mest kendt for Vesteuropas højeste bjerg Mont Blanc og de mange skisportssteder, som er yndet feriemål for mange turister, især om vinteren.

 

Savoie har haft en meget omskiftelig historie, hvor det bl.a. har været et selvstændig kongerige, som strakte sig over et meget større område end i dag.  Siden 1860 har det været en del af Frankrig.

Området Savoie er delt op i to underområder (departementer), som hedder Savoie og Haut-Savoie (haut betyder høj). Disse to departementer hører under den franske region Rhône-Alpes, som i alt har 8 departementer med 6,1 mill. indbyggere.

 

Området Savoie har 1,1 mill. indbyggere, hvoraf underområdet Savoie har 0,4 mill. og Haut-Savoie har 0,7 mill. Det lokale styre holder i Savoie til i byen Chambéry, mens det i Haut-Savoie holder til i byen Annecy. Sidstnævnte er den største by i Savoie, hvis man ser bort fra Geneve, hvor det meste af byen ligger i Schweiz.

 

 

 

 

 

Tekstboks: .Egnsflag
 Savoie’s egnsflag ligner meget det danske flag, hvilket man vil bemærke som turist i området. Flaget ses mange Tekstboks: Størrelse
Arealmæssigt breder Savoie sig over 10.400 km2, hvoraf Savoie’s areal er 6.000 km2 og Haut-