Savoie

Frankrigs Alper

Savoie - Søer og floder

Geneve søen ligger på grænsen mellem Schweiz og Frankrig. 60 % af den hører under Schweiz, mens de 40 % hører under Frankrig. Søen er mest kendt under navnet Geneve, som også er navnet på den schweiziske by Geneve. I Frankrig er søen kendt under navnet Lac Léman. Søen har et areal på 582 km2. og er 73 km. lang på den længste strækning.  Den maksimale dybde er 310 meter.

Hvis vi ser bort fra Geneve søen, så findes der i  Savoie den største og dybeste sø i hele Frankrig. Den hedder Lac du Bourget, hvor navnet er efter en by på den sydlige bred ved navn Le Bourget-du-Lac. Den større by Aix-les-Bains ligger også ved søen, mens Chambéry ligger tæt ved søen. Søen er på sit længste sted 18 km. lang med en gennemsnitsdybde på 145 meter. Arealet strækker sig over 44,5 km2, og søen ligger 232 m. over havet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Floden Isére er 286 km. lang og har sit udspring i Alperne tæt ved skisportsstedet Val d'Isère, som også er tæt på den italienske grænse.  Derefter snor den sig sydvest til den løber ud i Rhône floden tæt ved byen Valence. Undervejs går den bl.a. gennem byerne Bourg-Saint-Maurice og Albertville. Den går også gennem departementet Isére, hvor byen Grenoble ligger. Dette departement er opkaldt efter floden.

Tekstboks: Øverst og nederst: To billeder af Annecy sø med by Tekstboks: Annecy sø:
Den næststørste sø i Frankrig ligger i Haut-Savoie og hedder Lac Annecy. Den er 14,6 km på det længste stykker og har et areal på 27,6 km2. Dybden er ned til 82 meter og selve søen ligger 447 m. over havets overflade. Byen Annecy ligger i den nordlige ende af